webdesign zwolle g12webdesign zwolle mascotte

webdesign zwolle g12

WRZV Zwolle vergeet te winnen in Apeldoorn

Apeldoorn- De WRZV Zwolle moest afgelopen vrijdag aantreden in Apeldoorn tegen het hoger geklasseerde Columbia. Bij WRZV Zwolle debuteerden in het elftal de routiniers Dennis Elferink en Tom Bosma. Ook Adan Dualeh kwam voor het eerste aan de start.

Beide ploegen wisten elkaar in de eerste helft goed in evenwicht te houden en wachten af, wie de eerste fout zou gaan maken. Beide keepers – met Marcus Jan Schiere bij de WRZV in het doel- wisten de aanvallers van scoren af te houden. Uiteindelijk was het Tom Bosma die na een knappe actie de score wist te openen. De balvaste aanvaller van YBC deed precies waarvoor hij was opgesteld. Rechts binnen draaien en met links knap en hard afronden. Toch kwam Columbia vlak voor rust op gelijke hoogte nadat balverlies op het middenveld werd afgestraft en met een counter knap werd uitgespeeld. Het was nog wel even spannend omdat Ricardo Visscher (WRZV) met geel het strafbankje mocht gaan opzoeken. Columbia wist niet van de man meer situatie te profiteren.

Na rust ging de WRZV aandringen en begonnen de spelers elkaar steeds beter te vinden. Onder aanvoering van Helmar Konjanan werden er meerdere kansen gecreëerd en was het Konjanan zelf die de WRZV weer op voorsprong wist te brengen (1-2). Columbia moest komen en deed dat ook. Dankzij goede reddingen van Schiere wist de ploeg uit Zwolle zich keer op keer knap onder de druk uit te voetballen. Dit leverde ook goede kansen op, maar waren deze niet, net als de voorgaande wedstrijden aan de Zwollenaren besteed. Het was Columbia die uit een scrimmage de stand weer gelijk trok (2-2).

Met nog tien minuten op de klok was het dan toch weer Tom Bosma die met een vergelijkbare actie als in de eerste helft de WRZV weer op voorsprong bracht. Bij Columbia was men de kluts kwijt, maar wist de ploeg uit Zwolle niet om te gaan met de geboden mogelijkheden om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Het dichtstbij een doelpunt was wederom Konjanan met een bal op de paal. De Apeldoorners wisselde de keeper in voor een veldspeler en de WRZV kwam onder grote druk te staan. De wissel deed haar vruchten afwerpen en Columbia beloonde zichzelf dan ook met de gelijkmaker. Er waren nog spannende momenten aan beide kanten, maar de teams wisten niet meer te scoren.

Voor de WRZV Zwolle was dit het derde gelijke spel op rij en de ‘kater’ was zichtbaar aanwezig bij de Zwollenaren. De WRZV staat nu in de middenmoot op de zevende plaats in de hoofdklasse G. Vrijdag 16 december moet WRZV Zwolle haar volgende wedstrijd voetballen in Lelystad tegen zvv Dynamo. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Koploper. Aanvang wedstrijd is 20.30 uur.